STHLM TECH MEETUP med ACCEL + BONNIER

Mötte Mats Lindborg och Johan Lange på Eken för ett glas, sedan vart det direkt till Sthlmtech en våning upp där det var lång kö till “gratis” platserna och jag hade som jag skrev i förra inlägget, att jag kommer köpa en sittplats för 100kr, vilket det var värt. Satte mig med Mats då Johan inte skulle med.

Eventet började med att Tyler Crowley presenterade Sthlmtech och sponsorerna. Han välkomnade Ulla Hamilton till scenen som talade om infrastruktur och skapande, sedan tog Truecaller skaparna scenen där de pratade om hemligheterna bakom deras enorma framgång.

Ulrika Saxon från Bonnier talade om deras ett år gamla Accelerator program, det kan du läsa mer om här.
Ulrika presenterade deras nya investering, Refunder, ett cashback företag, det du handlar i affärs som är connectade får du pengar tillbaka ifrån.
Accel, ett investeringsbolag som många vill lära känna för de gör att företag blir stora, några som finns i deras register är Spotify, Facebook, Dropbox för att nämna några.
Läs mer om dem här.

Tre talare tog över scenen och skulle pitcha sin ide:
Waitress – Elektroniskt köpa mat och betala på restauranger.
Crowding – Företag lägger ut utmaningar och vem som helst kan få lägga fram en lösning på utmaningen och få betalt för det.
Tinitell – Klocka till barn där det enbart går att ringa till och ifrån.

Accel och Bonnier fick berätta vad de tyckte om idéerna och om de skulle vilja ha ett till möte med företagen. Accel var borta så länge jag var kvar så antar att någon fick ett möte direkt efter deras pitch. Varmt lycka till :)

Nästa event kan du läsa om här. Vi syns där =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *